29 Мај, 2020
0.0332

Меѓусебната комуникација на наставниците и учениците е 24/7

Објавено во: Стил 07 Мај, 2020

Како што веќе неколку пати досега кажавме, со промените предизвикани од моменталната ситуација која владее поради пандемијата на коронавирусот, се соочи и образованието. Професорите и учениците добија нов предизвик - далечинско учење. Истото ќе го продолжат до крајот на учебната година, односно нема да бидат во можност да се вратат во училиници, туку наставната ќе продолжи да се одржува онлајн.

„Состојбата не затече неподготвени. Моравме за кратко време да се реорганизираме и да се прилагодиме на новонастанатата состојба и на нов начин на едукација. Со оглед на тоа дека немаме претходно искуство во организирање на ваков тип на настава и нејзина реализација, адаптирањето на новиот начин на работа беше и се уште е вистински предизвик. 

Можеби ќе ве интересира

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие