07 Март, 2021
0.0287

Македонската вода Пелистерка на повеќе од 20 светски пазари

Објавено во: Мои пари 21 Јануари, 2021

Најстарата македонска газирана вода, Пелистерка, во своето долгогодишно успешно работење од 1953 година до денес, успеа и сеуште успева, својот препознатлив производда го пласира на пазирите ширум Европа и светот. Во последниве неколку години, по освојувањето на регионот, нашиот бренд најде соодветно место и на пазарите во Естонија, Романија, Албанија, Германија, Америка, Австралија, Кина и други.

„Извезувањето македонски производ во светот е исклучително тежок и напорен процес. Со оглед на тоа дека Македонија не е дел од Европската унија, добивањето дозволи за извоз се долги, макотрпни и скапи процеси. Затоа ни е драго што сме првата македонска вода која што години наназад, својот бренд го пласира како во регионот, односно Србија, Бугарија, Хрватска, Албанија, Црна Гора... така и во остатокот од Европа и светот. Запазувајќи ги сите потребни правила и процедури, а притоа сакајќи што повеќе да се доближиме до навиките на потрошувачите кои што не се наши локални, креативниот тим на Пелистерка константно подготвува етикети и останати промотивни материјали на јазикот на земјата во која што извезуваме. Декларации на нивниот јазик, прелепни врз нашите оригинални македонски етикети, никогаш не биле решение за нас. Етикети специјално дизајнирани и печатени за пазарите надвор од Македонија, се наш начин да искажеме почит кон нашите нови потрошувачи, зборувајќи на нивниот јазик“ – велат од Пелистерка.

Во моментов, македонската вода Пелистерка со соодветна етикета, може да се најде низ маркетите, кафулињата и рестораните во: Бугарија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Албанија, Естонија, Романија, Германија, Америка, Австралија, Кина и Канада. И покрај тешката 2020 година која што ги погоди сите, но особено секторот во кој што работиме ние, Пелистерка продолжува да отвара нови пазари за функционирање и работење. Веќе стекнатите лојални потрошувачи далеку од дома, се доказ дека квалитетот, а не потеклото, се пресудни.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Huawei комерцијално го лансираше RuralStar Pro решението

Huawei комерцијално го лансираше RuralStar Pro решението

Скопје Сити Мол во акција за сите дами

Скопје Сити Мол во акција за сите дами

Активни деца се здрави деца! Запишете го вашето дете во Атлетскиот Клуб „Работнички“

Активни деца се здрави деца! Запишете го вашето дете во Атлетскиот Клуб „Работнички“

ИутеКредит меѓу компаниите со најголем раст во Европа

ИутеКредит меѓу компаниите со најголем раст во Европа

A1 Македонија има најбрза мобилна мрежа на територијата на целата држава: Потврдено со мерењата на АЕК

A1 Македонија има најбрза мобилна мрежа на територијата на целата држава: Потврдено со мерењата на АЕК

Fashion Group ги слави жените: Супер промоции посветени само на дамите!

Fashion Group ги слави жените: Супер промоции посветени само на дамите!

Светска премиера на Cross Turismo: Практичната верзија на Porsche Taycan

Светска премиера на Cross Turismo: Практичната верзија на Porsche Taycan

Станете виртуелен ренџер и учествувајте во зачувување на загрозени животински видови во африканската савана

Станете виртуелен ренџер и учествувајте во зачувување на загрозени животински видови во африканската савана

Групација Триглав во 2020 година: Успешно работење во исклучително тешка година

Групација Триглав во 2020 година: Успешно работење во исклучително тешка година