09 Март, 2021
0.0252

Македонка во главна улога, сцени од Скопје: Жељко Самарџиќ и Црвена Јабука

Објавено во: Стил 05 Октомври, 2020

Жељко Самарџиќ и Црвена Јабука објавија спот за песната “Aleje ljubavi”.

Музиката и текстот на песната ги напиша Мирко Шенковски-Геронимо, а аранжманот го направи Мирослав Столица

Спотот се снимаше речеси цело лето на просторите на поранешна Југославија. Се почна од Скопје, па преку Белград, Сараево, Загреб, Љубљана, Подгорица до Скадарско езеро и Јадранско море и секако Мостар, родниот град на Жера и Жељко.


Главна улога во спотот е преубавата Македонка Иларија Кирилов.

Такво целокупно снимање на музички спот до сега не е забележано на овие простори, а секако има и поголемо значење зашто е сниман во време на пандемија од коронавирус.