07 Март, 2021
0.0184

Ленче Карпузовска: Она што ја прави Новата година волшебна е тоа што ги предизвикува подлабоките соништа кај луѓето

Објавено во: Стил 30 Декември, 2020

Таа е жена која има бистра мисла, течно зборува, има неверојатна харизма кога комуницира, детална е, аналитична е, знае што сака... Ленче Карпузовска, менаџерка на одделот за маркетинг и комуникации во ЕВН е и голем професионалец која секојдневно се соочува со предизвиците во една од најголемите компании во земјава. И одлично си ја работа својата работа. Приватно е многу дружељубива и секогаш има да каже за некого убав збор, се облекува стилски и има атрактивна конституција. За Новогодишните празници ќе биде дома со семејството, во очекување да заврши оваа бурна година...

*По што ќе ја паметите оваа година? Турбулентна, непредвидлива, налик на ниту една година наназад...

- Најдобро би било да не ја паметиме, но дефинитивно нема да ја заборавиме. Година кога светот падна на колена. Спомени кои ќе бидат регистрирани како хомогена монотонија во нашите умови. Она што ќе остане запаметено се оние непроценливи можности кога требаше да сториме нешто, што било, со луѓето во нашите животи. Година која ни одзеде прекрасни луѓе, растажи многу семејства. Година кога понекогаш беше тешко да се разликуваат деновите, кога мислевме се‘ ќе заврши за неколку недели, па месеци, а најверојатно ќе трае години. Во меѓувреме се адаптиравме на новата реалност, физичка дистанца и ургентна дигитална трансформација. А светот освен со пандемија, се бори и со инфодемија, со метастазирани дезинформации, кои се всушност лошата страна на неопходниот интернет.

Целиот текст на Женски магазин, овде.