03 Април, 2020
0.0359

КОНКУРС ВО РЕГИОНОТ: Нудат куќи за помалку од евро

Објавено во: Финансии 21 Февруари, 2020

Општината Леград во Хрватска распиша конкурс за продажба на недвижен имот кој е во нејзина сопственост, пишува порталот Новац. 

Куќи може да се добијат за помалку од евро, односно за една куна, до крајот на февруари, но под услов да се исполнуваат одредени критериуми. 

Кандидатите треба да се помлади од 40 години, да имаат најмалку  завршено средно стручно училиште и да живеат во општината. 

Оној кој ќе се пријави на конкурсот, треба да води сметка дека тој и неговиот партнер мораат да имаат постојани примања. 

Ова се прави со цел да се подобри демографската слика, а луѓето кои за една куна ќе купат имот, треба да останат да живеат во Општината Леград. 

Италија со низа мерки се труди да привлече нови жители, со продавање куќи за едно евро или со покривање кирија за одреден период. 

Можеби ќе ве интересира

Бежовска: Ќе се намали растот на кредитите и на депозитите, позначајно ќе ја ревидираме стапката на економски раст

Бежовска: Ќе се намали растот на кредитите и на депозитите, позначајно ќе ја ревидираме стапката на економски раст

Ангеловска: Парите од ММФ ќе стигнат најбргу, а потоа ќе дојдат и другите до почеток на мај

Ангеловска: Парите од ММФ ќе стигнат најбргу, а потоа ќе дојдат и другите до почеток на мај

Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот

Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот

СИТЕ ПОНУДИ НА ЕДНО МЕСТО - еве што ви спремија банките за да ја пребродите кризата

СИТЕ ПОНУДИ НА ЕДНО МЕСТО - еве што ви спремија банките за да ја пребродите кризата

Димитриеска-Кочоска: Нема да правам опструкции кога на Македонија и требаат пари

Димитриеска-Кочоска: Нема да правам опструкции кога на Македонија и требаат пари

ДАЛИ СИТЕ БАНКАРСКИ КАМАТИ ЌЕ СЕ НАМАЛАТ ДО 5,75 ОТСТО - банкарите ја чекаат Уредбата во Службен весник

ДАЛИ СИТЕ БАНКАРСКИ КАМАТИ ЌЕ СЕ НАМАЛАТ ДО 5,75 ОТСТО - банкарите ја чекаат Уредбата во Службен весник

ШТО ПРЕДЛАГААТ ИСЕЛЕНИЦИТЕ ЗА СПАС НА ЕКОНОМИЈАТА: Нови мерки и повеќе државни пари

ШТО ПРЕДЛАГААТ ИСЕЛЕНИЦИТЕ ЗА СПАС НА ЕКОНОМИЈАТА: Нови мерки и повеќе државни пари

СПАСОВСКИ: ВЛАДАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОСЕГНЕ ПО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ - тоа се пари на осигурениците лично

СПАСОВСКИ: ВЛАДАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОСЕГНЕ ПО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ - тоа се пари на осигурениците лично

БАНКАРИТЕ СЕ ПРАВДААТ - ако ги простиме каматите, ќе влеземе во загуби и потоа нема да можеме да кредитираме

БАНКАРИТЕ СЕ ПРАВДААТ - ако ги простиме каматите, ќе влеземе во загуби и потоа нема да можеме да кредитираме