29 Ноември, 2020
0.0240

Кој зема бруто плата над 100.000 денари?

Објавено во: Економија 22 Октомври, 2020

Бруто плата од 63.896 денари земаат вработените во воздухопловен транспорт. 

Во секторот информации и комуникации заработуваат 73.789 денари. 

Бруто плата од 100.774 денари земаат вработените во компјутерски програмирање. 

Износ од 65.467 денари е наведен во извештајот на Државниот завод за статистика за секторот финансиско-услужни дејности, освен осигурување и пензиски фондови. 

Во август македонските работници во просек примале нето плата над 27.000 денари. 

Просечната бруто плата изнесува 41.070 денари и има раст од 10 отсто.

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2020 година, изнесувала 27.535 денари.

Можеби ќе ве интересира

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Рафајловски: Зголемувањето на данокот за куќа и стан во кој не се живее е популистичка мерка

Рафајловски: Зголемувањето на данокот за куќа и стан во кој не се живее е популистичка мерка

Нема да има изедначување, жените сепак во пензија ќе одат на 62 години

Нема да има изедначување, жените сепак во пензија ќе одат на 62 години

Шахпаска: Голем број на млади се пријавија за финансиска поддршка, затоа невработеноста многу се зголеми

Шахпаска: Голем број на млади се пријавија за финансиска поддршка, затоа невработеноста многу се зголеми

Танасоски: Регистрација на возила со странски таблички само доколку се исполнети условите

Танасоски: Регистрација на возила со странски таблички само доколку се исполнети условите

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра