29 Јануари, 2020
0.0328

Кои се акционерите што лани земаа најмногу пари од дивиденда?

Објавено во: Економија 17 Јуни, 2019

Кој во Македонија заработи над 100 000 евра од дивиденда на акции?

Десетмината акционери кои остварија најголеми приходи од дивиденди се сопственици на акции во домашни компании кои со години наназад успешно стопанисуваат и делат дивиденди. Меѓу има седумина мажи и три жени, а најголем број од нив се најголеми поединечни акционери и истовремено претседатели на управите во компаниите кои ги поседуваат.


Целиот текст читајте го тука.

Можеби ќе ве интересира

Весковски: Кривична постапка за трговец со филтри за вода

Весковски: Кривична постапка за трговец со филтри за вода

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку пари вртат фирмите што „газат“ во Куманово

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку пари вртат фирмите што „газат“ во Куманово

Кои се најголемите кумановски газди?

Кои се најголемите кумановски газди?

Кои фирми „газат“ во Куманово?

Кои фирми „газат“ во Куманово?

АДСДП ќе му ја продаде на Владата својата зграда за 8,3 милиони евра

АДСДП ќе му ја продаде на Владата својата зграда за 8,3 милиони евра

МОЖЕ ДА ИМАМЕ И ДИЈАМАНТИ: Концесиите за минерални суровини меѓу интересите и желбите

МОЖЕ ДА ИМАМЕ И ДИЈАМАНТИ: Концесиите за минерални суровини меѓу интересите и желбите

ПАРИЧНИКОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ МАЛКУ СЕ ЗДЕБЕЛИЛ - но шест пати сме посиромашни од Европејците

ПАРИЧНИКОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ МАЛКУ СЕ ЗДЕБЕЛИЛ - но шест пати сме посиромашни од Европејците

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента