10 Август, 2020
0.0347

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Објавено во: Стил 26 Јуни, 2020

Мери Каровска, дипломиран економист и овластен сметководител, воедно и управител во КАРОВСКА ДООЕЛ, љубовта кон професијата ја добива од татко си, чиј најголем дел од работниот век го поминал како одговорно лице во сметководство во „ОХИС“.

Станува збор за жена со големо искуство стекнато преку долгодишна работа за потребите на физичките и правни лица, како долгогодишен банкарски менаџер, предавач за едукација, а и финансов директор во компанија која се двои како една од подобрите ИТ компании во регионот. Паралелно, цели триесет и две години се грижи и работи сметководство на многу здруженија, фондации и компании со различни дејности, а и буџетски институции. 

Со неа разговараме за сметководствената дејност, како и посветеноста на фирмата во едукација на млади сили, во време на пандемија на коронавирус.

Целото интервју на Женски Магазин


Можеби ќе ве интересира

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК