01 Април, 2020
0.0220

Како љубат вистинските мажи

Објавено во: Стил 24 Февруари, 2020

Сите сме со некаков багаж зад себе, некој со полесен, некој со потежок. Има луѓе кои низ животот врват како да одат на прошетка без да се тапат со се’ и сешто, а некои душата си ја вадат размислувајќи дури и за она за што можеби и не треба многу мислење. Колку да се знае, јас сум од оние вторите. Или ко што би се рекло на англиски, јас сум overthinker. О, да, за секоја ситница мојот ум е научен да анализира. Проблемот е што умот не е на копче па да може човек да направи клик и да го боли малото прсте од левата нога (си имам мака со него, затоа го спомнувам). Сиот тој багаж кој низ годините го собираме и си го носиме во и со себе, не’ прави покомплицирани кога се работи за љубов на повозрасни години. Веќе самозалажувањето станува потешко, оти ги препознаваме знаците кои претходно сме ги занемарувале, или за кои наивно сме мислеле дека ете, љубовта е толку моќна за да се надминат. И да, јас верувам дека најголемата моќ врз сите живи суштества е љубовта и дека ретко кој останува имун или ѓон кога е соочен со неа.


Целата колумна на Ана Бунтеска читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Позитив на денот: Ведран ја прегрнува својата учителка преку телевизорот

Позитив на денот: Ведран ја прегрнува својата учителка преку телевизорот

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Маријана ќе стане баба, се радувам и се плашам за неа: Росана за сестрата близначка

Маријана ќе стане баба, се радувам и се плашам за неа: Росана за сестрата близначка

ИЗОЛАЦИЈА: Што прават нашите ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ во време на коронавирусот?

ИЗОЛАЦИЈА: Што прават нашите ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ во време на коронавирусот?

Да не запре донирањето оброци за бездомниците: Здруженијата „Љубезност“ и „Ретвитни оброк“ хумани и во време на коронавирусот

Да не запре донирањето оброци за бездомниците: Здруженијата „Љубезност“ и „Ретвитни оброк“ хумани и во време на коронавирусот

Природно е да има заболени и меѓу оние кои даваат помош: Калина Гривчева-Старделова, претседателка на Лекарската комора

Природно е да има заболени и меѓу оние кои даваат помош: Калина Гривчева-Старделова, претседателка на Лекарската комора

Румеса ја победи леукемијата: Нема веќе боцкања и страв, само напред

Румеса ја победи леукемијата: Нема веќе боцкања и страв, само напред

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин