24 Март, 2018
0.0603

ИСПЛАТЛИВА ИНВЕСТИЦИЈА: Шест начини како да вложувате во себе

Објавено во: Стил 10 Јануари, 2018

Aко сакате да вложите во нешто и тоа да ви се врати, тогаш вложете во себе. 

Со вложувањето во себе си помагате ментално, емоционално, физички и финансиски. 

Ако дневно читате по 6 минути можете за 68% да го намалите стресот. Ова е добар начин да го изградите своето знаење во секоја област. Успешните луѓе и милионери препорачуваат читање на книги. 

Пишувајте и тоа најмалку 10 до 15 минути дневно, а можете и да водите дневник. Ако напишете денеска кратка приказна, поезија, ќе дојде време кога тоа ќе ви се врати. 

Посетувајте семинари и конференции и на тој начин ќе запознаете стручни лица. 

Развијте ги своите вештини, научете да возите, научите странски јазик, гответе, стекнете некој нов сертификат. 

Имате ли листа на работи кои мора да ги направите. Ако немате, тогаш направете го тоа. 

Бидете среќни, позитивни и благодарани. Тренирајте го својот ум за да реагирате позитивно во секоја ситуација. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) АВАНТУРИСТИ: На скии го поминале замрзнатото Бајкалско Езеро

(ВИДЕО) АВАНТУРИСТИ: На скии го поминале замрзнатото Бајкалско Езеро

Перо Антиќ се почести со луксузен спортски автомобил

Перо Антиќ се почести со луксузен спортски автомобил

Сара Мејс ужива во бременоста: Диме секогаш ме разгалува

Сара Мејс ужива во бременоста: Диме секогаш ме разгалува

ИНТЕРВЈУ СО БРАЧНАТА ДВОЈКА ОД „ПАМПЕРС ОФ Д ФОЛ“: Кристијан сака да биде тапанар, а Јована му е најголем обожавател

ИНТЕРВЈУ СО БРАЧНАТА ДВОЈКА ОД „ПАМПЕРС ОФ Д ФОЛ“: Кристијан сака да биде тапанар, а Јована му е најголем обожавател

(ВИДЕО) ОВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Разбуди ме кога ќе биде лето

(ВИДЕО) ОВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Разбуди ме кога ќе биде лето

(ФОТО+ВИДЕО) ОВА ГИ МАМИ ТУРИСТИТЕ: Пролетта во оваа земја донесе „мoре од цвеќиња“

(ФОТО+ВИДЕО) ОВА ГИ МАМИ ТУРИСТИТЕ: Пролетта во оваа земја донесе „мoре од цвеќиња“

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“