20 Ноември, 2019
0.0183

Илија Димовски се уште само ја подотвора вратата за државен ревизор

Објавено во: Економија 21 Октомври, 2019

Пратеникот Илија Димовски, инаку претседател на собраниската Комисија за именувања, најави дека во текот на оваа работна недела би можело да биде избран нов државен ревизор.

Заводот за ревизија веќе е обезглавен, а без раководител не може да функционира оваа важна државна институција која го контролира материјалното и организационото работење на државните органи и политички партии.

Димовски во текот на денешната седница најави дека течат меѓупартиските консултации и, како што вели тој, доколку се оди во најдобар ред, може до крајот на неделата да се избере првиот ревизор.

Беќе изминуваат две години откако Собранието го објави огласот за избор на нов Главен државен ревизор. Толку време Државниот завод за ревизија нема прв човек затоа што ниту еден од предложените кандидати до сега не беше избран.

Можеби ќе ве интересира

Гошев: Oвој буџет нема приоритети

Гошев: Oвој буџет нема приоритети

Власта очекува невработеноста идната година да падне на 16 отсто

Власта очекува невработеноста идната година да падне на 16 отсто

Колку пари ќе се потрошат за реконструкција на патишта во 80 општини?

Колку пари ќе се потрошат за реконструкција на патишта во 80 општини?

НОВИНА ВО ЗAКОНОТ: Се укинува сметко-потврдата како задолжителен документ

НОВИНА ВО ЗAКОНОТ: Се укинува сметко-потврдата како задолжителен документ

ПЛАТИТЕ ПОРАСНАЛЕ: Најмногу заработуваат програмерите

ПЛАТИТЕ ПОРАСНАЛЕ: Најмногу заработуваат програмерите

Бизнисмените и Владата ќе креираат амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Бизнисмените и Владата ќе креираат амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Во земјава 12 отсто граѓани немаат ниту за храна

Во земјава 12 отсто граѓани немаат ниту за храна

РКЕ доби пофалби од Енергетската заедница

РКЕ доби пофалби од Енергетската заедница

Топлификација ја контрира Владата за ТЕ-ТО

Топлификација ја контрира Владата за ТЕ-ТО