21 Април, 2018
0.0557

Икеа во Србија дели откази

Објавено во: Економија 14 Јануари, 2018

Шведскиот бренд за мебел и опрема Икеа дели откази во својата франшиза во Србија. Во продажниот салон лоциран во Белград, од Икеа поделиле откази на 22 вработени. 

Според објаснувањето на шведската компанија на почетокот на отворањето на првата продавница на брендот Икеа во Србија очекувале зголем број на заинтересирани купувачи па затоа и вработиле поголем број на луѓе.

Ова е речиси вообичаена пракса на Икеа на нови пазари каде по одредено време се намалува 10% од почетно ангажираната работна сила.

Сега по повеќе месеци квотата е исполнета и затоа 22 од 400 вкупно вработени повеќе нема да се дел од Икеа во Србија.

Можеби ќе ве интересира

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Во Тетово се бара јавен превоз

Во Тетово се бара јавен превоз

Судот ќе одлучува дали ќе има стечајна постапка за „БЕГ“

Судот ќе одлучува дали ќе има стечајна постапка за „БЕГ“

Teвдовски за Блумберг: Безусловната препорака ќе ја зголеми довербата на инвеститорите

Teвдовски за Блумберг: Безусловната препорака ќе ја зголеми довербата на инвеститорите

Познато кога Град Скопје ќе го објави повикот за субвенции за велосипеди

Познато кога Град Скопје ќе го објави повикот за субвенции за велосипеди

Управниот одбор на ЕВН има нов член

Управниот одбор на ЕВН има нов член

Нема исправни велосипеди за изнајмување

Нема исправни велосипеди за изнајмување

Дали идните пензионери ќе се задоволни со профитите на приватните фондови?

Дали идните пензионери ќе се задоволни со профитите на приватните фондови?

Македонците задолжени до гуша – Колку сме заглавени споредено со другите?

Македонците задолжени до гуша – Колку сме заглавени споредено со другите?