03 Јули, 2020
0.0339

Храбрите жени гордо го носат светот во своите гради: Интервју со трите главни актерки од „Врба“, Камка, Сара и Наталија

Објавено во: Стил 13 Ноември, 2019

„Мајка не раѓа, мајка сака“, едноставната, но топла и вистинита порака на режисерот Милчо Манчевски во филмот „Врба“ веднаш ја освои целата домашна јавност. Пред да почне да ги полни нашите кина, шестиот филм на Манчевски доби богати критики на Филмскиот фестивал во Рим. Трите главни женски ликови, Донка, Родна и Катарина имаат различнен сензибилитет, различни судбини, но иста желба и копнеж, да станат мајки. Од средновековното време на Донка, до денешното на сестрите Катарина и Родна многу нешта останале исти. Врбата, која е во принцип жална и тажна, знае да донесе и среќа. И верувањата, дури и во чуда, истрајноста, борбата и мислата на една жена дека сè би направила и сè би истрпела за својата љубов и за своето дете. Ова се дел од темите на кои мубетевме со трите дами кои се најзначајната алка во филмот, Камка Тоциновски, Сара Климоска и Наталија Теодосиева.

Целото интервју читајте го на Женски магазин тука.

Можеби ќе ве интересира

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Излегуваме само на пазарење, децата ни пеат дома: Семејно со Соња Тарчуловска

Излегуваме само на пазарење, децата ни пеат дома: Семејно со Соња Тарчуловска