07 Декември, 2019
0.0446

ГУВЕРНЕРКАТА ГО СЛУША ВУЧИЌ: Србија ги зголеми резервите со злато

Објавено во: Економија, Балкан 15 Ноември, 2019

Србија ги зголеми резервите со злато, a во трезорот на Народна банка сега има повеќе од 21 тон. 

Два месеци откако српскиот претседател Александар Вучиќ и порачал на централната банка да го зголеми купувањето на злато, гувернерката Јоргованка Табаковиќ почнала да ги зголемува резервите, јавува Блиц.рс.

Во трезорот моментално имало повеќе од 21 тон злато, што е раст за неколку стотици килограми во однос на мај оваа година.

Пред точно два месеци, во трезорот на Народната банка на Србија имало 20,8 тони злато. Денеска златните резерви во централната банка се зголемени за повеќе од 21 тон.

Можеби ќе ве интересира

Кој во Штип а кој во Гевгелија ги прави најголемите пари?

Кој во Штип а кој во Гевгелија ги прави најголемите пари?

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Преку „Купи куќа, купи стан“ одобрени скоро 100 кредити: Кои се новите поволности за младите?

Преку „Купи куќа, купи стан“ одобрени скоро 100 кредити: Кои се новите поволности за младите?

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Важни измени кај данокот за личен доход

Важни измени кај данокот за личен доход

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

Заев: Очекував поголем раст на БДП

Заев: Очекував поголем раст на БДП