07 Декември, 2019
0.0247

Грчките аеродроми под концесија?

Објавено во: Економија 05 Октомври, 2012

Грчката Влада кова нов план за справување со кризата во земјата, овој пат според претставници на државниот фонд за приватизација на мета се аеродромите кои власта во Грција планира да им ги даде на приватни инвеститори. Под концесија ќе бидат дадени аеродроми кои сообраќаат  со повеќе од 250.000 патници годишно, и со тоа претставуваат можност за инвестиција, а можно е да има интерес и за терминали со сообраќај од 75.000 до 250.000 патници годишно. Министерот за развој Костис Хаџидакис соопшти дека аеродромите ќе останат во државна сопственост, а Владата ќе ја задржи својата мониторинг улога.  

Можеби ќе ве интересира

Кој во Штип а кој во Гевгелија ги прави најголемите пари?

Кој во Штип а кој во Гевгелија ги прави најголемите пари?

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Преку „Купи куќа, купи стан“ одобрени скоро 100 кредити: Кои се новите поволности за младите?

Преку „Купи куќа, купи стан“ одобрени скоро 100 кредити: Кои се новите поволности за младите?

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Важни измени кај данокот за личен доход

Важни измени кај данокот за личен доход

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

Заев: Очекував поголем раст на БДП

Заев: Очекував поголем раст на БДП