30 Септември, 2020
0.0213

Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“

Објавено во: Мои пари 06 Јули, 2020

Халкбанк АД Скопје од страна на престижниот светски финансиски магазин Глобал Фајнанс (Global Finance) е прогласена за Најдобра банка за работа со население за 2020 година. Истовремено, банката е добитник и на наградата „Commerzbank’s STP Award 2019“ која ја доделува лидерот за меѓународни финансиски услуги Комерцбанк АГ како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања и трансфери.

Светскиот финансиски магазин Глобал Фајнанс, публикација на Светска Банка од Вашингтон,секоја година прогласува најдобри банки во различни сегменти на банкарското работење, а изборот на најдобрите банки го вршат уредниците на списанието во соработка со истражувачки тим и издавачот, кои по опсежни анализи на номинираните во одделните категории, одлучуваат која банка ќе го однесе приматот во определена категорија за дадената година.


Главни критериуми за добивање на наградите се остварените резултатите, постигнатиот успех, континуираниот развој на нови технологии и производи и степенот на воведени иновации во категоријата каде што се врши изборот, како и адаптибилноста на банката на промените во финансискиот сектор.


Оттаму, да се биде дел од листата на Global Finance претставува вистинска привилегија. За Халкбанк, чие мото е „Важни се луѓето“, добиената награда е потврда за квалитетната и посветена работа и настојувањата да се обезбеди висок квалитет на услугите во сите сегменти на банкарското работење со население.

Наградата од Комерцбанк АГ е потврда за ефикасната соработка со тимот на Халкбанк и признавање на оперативните вештини што ги исполнуваат највисоките стандарди на меѓународните плаќања.


Можеби ќе ве интересира

Презентација на студијата – бела книга „Ефективни министри: како до резултати и доверба од граѓаните?“

Презентација на студијата – бела книга „Ефективни министри: како до резултати и доверба од граѓаните?“

Македонски Телеком ќе користи обновливи извори на енергија за своите дата центри

Македонски Телеком ќе користи обновливи извори на енергија за своите дата центри

Светска премиера на новиот Volkswagen ID.4

Светска премиера на новиот Volkswagen ID.4

„Алкалоид“ со донација за студентските и училишните домови во Скопје во вкупен износ од близу 5 милиони денари

„Алкалоид“ со донација за студентските и училишните домови во Скопје во вкупен износ од близу 5 милиони денари

ОКТА со донација на лаптопи и заштитни маски ќе го поддржи образовниот процес во Општина Илинден

ОКТА со донација на лаптопи и заштитни маски ќе го поддржи образовниот процес во Општина Илинден

Потрошувачки кредит од Халкбанк за здравствени работници со грејс период до 6 месеци и фиксна каматна стапка од 4% во првите две години

Потрошувачки кредит од Халкбанк за здравствени работници со грејс период до 6 месеци и фиксна каматна стапка од 4% во првите две години

РАМСТОР МОЛ ГО ОДБЕЛЕЖУВА СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИТЕ

РАМСТОР МОЛ ГО ОДБЕЛЕЖУВА СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИТЕ

Parklend Hospitality Group одбележа 4 години од своето постоење

Parklend Hospitality Group одбележа 4 години од своето постоење

Samsung награден со 48 признанија за дизајн на IDEA 2020

Samsung награден со 48 признанија за дизајн на IDEA 2020