05 Јуни, 2020
0.0312

Generali е најдобрата осигурителна компанија според Форбс, сега присутна и во Македонија

Објавено во: Економија 10 Октомври, 2019

Престижната италијанска групација „Генерали“ која од неодамна е присутна и во Македонија е најдобрата осигурителна компанија во светот на последната листа на „Форбс“ и „Статиста“. Од 2.000 рангирани јавни компании, „Форбс“ ги идентификува 250 најдобри фирми од критериумите за доверливост, социјално однесување, квалитет на производи и услуги и третман на вработените, спроведувајќи интервјуа во 50 земји.

„Генерали“ е рангирана на 61.место, повисоко од која било друга голема осигурителна компанија и единствената италијанска марка на списокот заедно со „Ферари“.


„Генерали“ сега е присутен на македонскиот пазар откако КД Фондови стана дел од таа меѓународна Групација. Во посета на Генерали Инвестмент АД Скопје беше и италијанскиот амбасадор во земјава Карло Ромео.

„Амбасадорот Ромео имаше интересна средба со Генералниот директор и вработените во Генерали Инвестмент Скопје, каде е присутна престижната италијанска групација „Генерали“, со добри можности за инвестиции, соопштија од Амбасадата на Италија во земјава.


Можеби ќе ве интересира

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип