25 Февруари, 2021
0.0188

ФОНДОТ ДЕНЕСКА ТОЧНО ЌЕ КАЖЕ - исплатата на штедачите од Еуростандард банка почнува идната недела

Објавено во: Финансии 09 Септември, 2020

Фондот за осигурување депозити денеска ќе ги извести штедачите на Еуростандард банка кога тично ќе почне обесштетувањето преку четирите банки, Комерцијална, Стопанска банка Скопје, НЛБ банка и Халк банка. 

Според нашите сознанија, исплатата би почнала најверојатно во среда идната недела, но можно е да биде и ден или два порано, односно понеделник или вторник.

Нашите информации говират дека списоците со штедачи, односно кои штедачи преку која банка ќе се исплатуваат, Фондот за осигурување депозити денеска ги испратил до четирите банки.  

А како што е познато, преку Фондот ќе се исплатат 68,2 милиони евра, на колку што се сведе оваа сума откако претходно тежеше 71,5 милиони евра, но беа отстранети оние депозити кои не треба да бидат обесштетени согласно законските прописи. 

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ОСТРО ЗА ТРИФУН КОСТОВСКИ: Ни должи седум милиони евра и не плаќа неколку месеци

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ОСТРО ЗА ТРИФУН КОСТОВСКИ: Ни должи седум милиони евра и не плаќа неколку месеци

Генерали инвестментс: Инвеститорите со долгорочни цели на заштеда треба да истраат и да продолжат со периодични плаќања

Генерали инвестментс: Инвеститорите со долгорочни цели на заштеда треба да истраат и да продолжат со периодични плаќања

ЌЕ ИМА ПЕНЗИИ: Од утре почнува етапната исплата

ЌЕ ИМА ПЕНЗИИ: Од утре почнува етапната исплата

МБА ПОВИКУВА: Сите фирми кои се клиенти на банките и штедилниците да се пријават во Регистарот на вистински сопственици

МБА ПОВИКУВА: Сите фирми кои се клиенти на банките и штедилниците да се пријават во Регистарот на вистински сопственици

Генерали инвестментс: Трендот на раст на пазарите може да продолжи како резултат на стимулативниот пакет

Генерали инвестментс: Трендот на раст на пазарите може да продолжи како резултат на стимулативниот пакет

НАРОДНА БАНКА ЗА БИТКОИНОТ: Тие што вложуваат никогаш нема да бидат обештетени ако пропадне платформата

НАРОДНА БАНКА ЗА БИТКОИНОТ: Тие што вложуваат никогаш нема да бидат обештетени ако пропадне платформата