31 Јануари, 2023
0.0212

ФЕРО ИНВЕСТ единствен нуди комплетна услуга за проектирање, изградба и откупување на струјата од фотоволтаици

Објавено во: Мои пари 03 Декември, 2022

Добивај вести на Viber

ФЕРО ИНВЕСТ е единствена компанија на македонскиот пазар која нуди комплетни решенија за изградба на фотоволтаични електрични централи: од почетна идеја, преку изведба, одржување на електраната и обезбеден откуп на електричната енергија во иднина.

Во рамките на групацијата ФЕРО ИНВЕСТ и другите сестрински компании, успешно функционираат различни служби и фирми кои квалификувано го водат инвеститорот низ сите фази на проектот:

Правна служба која го советува и му асистира на клиентот низ сите административно - урбанистичко-правни постапки (потреби од урбанистички проект, основен проект, градежна дозвола, сопственост на земјиште, сопственост на кров итн.);

- АКВАВАТ - проектантско биро специјализирано за проектирање на обновливи извори на енергија;

- БРАКО – изработува метални конструкции и елементи по барање на Феро Инвест;

- ЕМС (Energy Maintenance Solution) - го изведува проектот на терен и во иднина се грижи за неговото оддржување преку 24-часовен мониторинг систем, со цел електраната непрекинато да произведува,

- РЕС (Renewable energy supply) - го гарантира откупот на произведената електрична енергија, што се очекува во скоро време да стане најголем проблем со оглед на зголеменото градење на фотоволтаични електрани и зголеменото производство на струја од нив во исто време кај сите капацитети. ФЕРО ИНВЕСТ при откупот на електричната енергија во иднина ќе даде предност на електраните изградени од негова страна.

ФЕРО ИНВЕСТ гарантира решение во најбрз рок и со најквалитетни компоненти од највисока енергетска класа ААА за изградба на фотонапонски електрани, а со своето портфолио од 100 милиони евра, компанијата нуди сигурност за секој инвеститор.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Samsung, во соработка со наградуваниот режисер Чарли Кауфман, го претставува врвното искуство со Galaxy камерата

Samsung, во соработка со наградуваниот режисер Чарли Кауфман, го претставува врвното искуство со Galaxy камерата

ТАВ: Ер Србија ќе ја обнови авиолинијата Белград – Охрид од јуни 2023

ТАВ: Ер Србија ќе ја обнови авиолинијата Белград – Охрид од јуни 2023

Над 60 отсто од корисниците на паметни часовници бираат класичен наместо спортски дизајн

Над 60 отсто од корисниците на паметни часовници бираат класичен наместо спортски дизајн

КОНКУРС за избор и реизбор на постојните и нови предавачи, најпрво на неформалните обуки (специјализации)

КОНКУРС за избор и реизбор на постојните и нови предавачи, најпрво на неформалните обуки (специјализации)

Специјална понуда за врабoтените во образование

Специјална понуда за врабoтените во образование

СРЕЌНОТО ТРКАЛО ГИ ДОНЕСЕ ДОБИТНИЦИТЕ НА ГЛАВНИТЕ НАГРАДИ ВО ТРЕТОТО КОЛО ОД „ЗАВРТИ И ПОБЕДИ“

СРЕЌНОТО ТРКАЛО ГИ ДОНЕСЕ ДОБИТНИЦИТЕ НА ГЛАВНИТЕ НАГРАДИ ВО ТРЕТОТО КОЛО ОД „ЗАВРТИ И ПОБЕДИ“

Никола (20) од Штип преживеа долга реанимација: Докторите направија чудо и го спасија

Никола (20) од Штип преживеа долга реанимација: Докторите направија чудо и го спасија

Прв саем на спиењето во Ист Гејт Мол во Скопје

Прв саем на спиењето во Ист Гејт Мол во Скопје

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата во јануари досега изнесува 147 евра за мегават час

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата во јануари досега изнесува 147 евра за мегават час