27 Септември, 2020
0.0186

ЕВН Македонија ги насочува корисниците на алтернативни решенија за плаќање

Објавено во: Мои пари 13 Август, 2020

ЕВН Македонија ги информира корисниците дека како резултат на последните случувања со Еуростандард банка, истите не ќе бидат во можност да извршат уплати за фактури за потрошена електрична енергија и други услуги на ЕВН преку Македонска пошта. Ова произлегува од фактот што Македонска пошта својот платен промет го реализираше преку Еуростандард Банка.

Меѓутоа, ЕВН располага со повеќе алтернативни решенија за плаќање кои корисниците може да ги користат периодов, и тоа:

-  онлајн плаќањебез провизија преку веб страната evnonline.mk

-  безготовинско плаќање без провизија, преку терминалите на ЕВН поставени во Корисничките енерго центри и Инфо центарот на ЕВН во ГТЦ

-  електронско плаќање без провизија

-  користење на траен налог

-  плаќање во сите други банки

Сите горенаведени опции се отворени, но поради ситуацијата со корона вирусот ги поттикнуваме корисниците да ги искористат многубројните онлајн услуги на ЕВН.

Можеби ќе ве интересира

Samsung Galaxy Note 20 – Магијата на пенкалцето и големата работна површина

Samsung Galaxy Note 20 – Магијата на пенкалцето и големата работна површина

7 врвни филмски наслови на репертоарот на А1 Drive-in киното

7 врвни филмски наслови на репертоарот на А1 Drive-in киното

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Силк Роуд Банка во понеделник започнува исплатата на пензиите за месец септември

Силк Роуд Банка во понеделник започнува исплатата на пензиите за месец септември

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Со изедначување на акцизата на екстра лесното гориво доби и животната средина и граѓаните

Со изедначување на акцизата на екстра лесното гориво доби и животната средина и граѓаните

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Лаци со години играл исти бројки: Семејството Јанковски од Битола добија седумка на Лото 7

Лаци со години играл исти бројки: Семејството Јанковски од Битола добија седумка на Лото 7

Две кампањи на Њу момент во финалето на фестивалот за маркетинг „БалКанс“

Две кампањи на Њу момент во финалето на фестивалот за маркетинг „БалКанс“