16 Јули, 2020
0.0213

Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот

Објавено во: Финансии 03 Април, 2020

Банките креираа понуди со кои им даваат на граѓаните можност во рок од неколку месеци да не плаќаат кредитни рати. Сепак има граѓани кои реагираа поради тоа што дел од банките ќе наплаќаат камати и во тој период со што излегува дека вкупната сума на задолжувањето се зголемува. Има граѓани кои не ја прифаќаат понудата и само тие треба да ја известат банката ќе продолжат со плаќањето. Останатите не треба да праќаат ништо. Имате рок да известите дека не сакате пролонгирање, па еве адрески каде да го сторите тоа.

Доколку не ги прифаќате олеснувањата кои ги понудија банките во однос на враќањето на својот кредит, на следните линкови до 5. април, односно до 10. април,  можете да се пријавите дека уредно ќе продолжите да си ги плаќате месечните рати.

УНИБанка

http://www.unibank.mk/categories/view/241?fbclid=IwAR2La7iQBlut1Zdlcvb8AJ_ozeEXgqVHj-8DUOoc2zDj1_zy20ScVbdEqSQ

Охридска Банка

retail.covid19@ob.com.mk

ХАЛКБАНК

Covid19@halkbank.mk

Стопанска банка Битола

stbbt@stbbt.mk

Комерцијална

https://www.kb.com.mk/Default.aspx?sel=2370&lang=1&uc=1

Стопанска Банка

covid19@stb.com.mk

Понудите од банките ги објави Фактор, а на следниот линк се сите детали. 


Можеби ќе ве интересира

ЗЕМЈАТА ЈА НАРЕКУВАА „БЛЕСКАВА ЅВЕЗДА“: Сега е во најдлабока рецесија откако стекна независност од Малезија

ЗЕМЈАТА ЈА НАРЕКУВАА „БЛЕСКАВА ЅВЕЗДА“: Сега е во најдлабока рецесија откако стекна независност од Малезија

Поради пандемијата доларот трета седмица по ред паѓа

Поради пандемијата доларот трета седмица по ред паѓа

Колку пари има во гробарскиот бизнис?

Колку пари има во гробарскиот бизнис?

За пет месеци ни легнале над 102 милиони евра од брз трансфер на пари

За пет месеци ни легнале над 102 милиони евра од брз трансфер на пари

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“