30 Мај, 2020
0.0442

Џонсон Мети: Привремено намалено производство со работа од дома

Објавено во: Економија 27 Март, 2020

Странскиот инвеститор Џонсон Мети објави дека привремено го намалува своето производството, така што дел од вработените ќе работат од дома, а дел ќе бидат на потребната оддалеченост.

„Џонсон Мети, како компанија, соодветно реагира на новиот корона вирус (КОВИД-19), наш главен приоритет е здравјето и безбедноста на нашите луѓе и онаму каде што е можно, ние безбедно ги одржуваме нашите операции за да се задоволат потребите на клиентите.

Во согласност со сегашните препораки на Светската Здравствена Организација и Владата, нашата фабрика привремено го намали производството“, информираат од таму.

Како дел од превземените мерки на претпазливост за заштита на здравјето и безбедноста навработените, привремено е побарано од нив, доколку е можно, да работат од дома

„За оние што не можат да работат од дома, имплементиравме мерки за социјална дистанца во сите погони и ги засиливме режимите за чистење за да се овозможи безбедно опкружување. Постојано и внимателно го следиме развојот на ситуација и го одржуваме нашиот персонал ажуриран. Им посакуваме добро здравје на нашите вработени и на граѓаните наРепублика Северна Македонија“, додаваат од таму.


Можеби ќе ве интересира

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

Светска банка пресмета колку Македонци ќе осиромашат поради пандемијата

Светска банка пресмета колку Македонци ќе осиромашат поради пандемијата

Каков платен биланс имаше во првиот квартал од 2020 година?

Каков платен биланс имаше во првиот квартал од 2020 година?

МОЖЕ ДА СЕ ЈАВИ СОЦИЈАЛНО НЕЗАДОВОЛСТВО: БДП во Италија ќе падне за 13 отсто

МОЖЕ ДА СЕ ЈАВИ СОЦИЈАЛНО НЕЗАДОВОЛСТВО: БДП во Италија ќе падне за 13 отсто

НЕВРАБОТЕНОСТА ЗЕМА ЗАМАВ: Коронавирусот остави без работа над 40 милиони Американци

НЕВРАБОТЕНОСТА ЗЕМА ЗАМАВ: Коронавирусот остави без работа над 40 милиони Американци

ЌЕ НАСТРАДА СРЕДНАТА КЛАСА: Пандемијата ќе втурне во сиромаштија 400.000 луѓе од Западен Балкан

ЌЕ НАСТРАДА СРЕДНАТА КЛАСА: Пандемијата ќе втурне во сиромаштија 400.000 луѓе од Западен Балкан

ОД ЖИВА МУЗИКА, ДО ИГРАЊЕ НА МАСИ И ГУШКАЊЕ - Пауновски разочаран од локалите, од вечерва ќе заиграат и казни

ОД ЖИВА МУЗИКА, ДО ИГРАЊЕ НА МАСИ И ГУШКАЊЕ - Пауновски разочаран од локалите, од вечерва ќе заиграат и казни

РАСТ: Дури една третина од граѓаните кои имаат интернет купуваат он-лајн

РАСТ: Дури една третина од граѓаните кои имаат интернет купуваат он-лајн