22 Септември, 2019
0.0169

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

Објавено во: Економија, Балкан 22 Мај, 2019

Меѓу оние кои добиле престој и дозвола за работа во Задарската жупанија се граѓани на Индија, Филипини и Тајланд. 

Задарската полициска управа добила 2.500 барања за дозволи за работа и престој годинава, а најбројни се граѓаните на БиХ, Косово, Србија, Албанија и Украина. 

Досега се издадени 1.235 дозволи, а другите се во фаза на решавање. 

Оваа година одбиени се шест барања и тоа заради неисполнети услови. 

Во околината на Задар има и Бразилци кои работат на различни позиции. 

Статистиката покажува дела на подрачје на Задар без работа се 2.252 луѓе. 

Можеби ќе ве интересира

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

13 милиони евра од ЕБОР за побрз и полесен транспорт

13 милиони евра од ЕБОР за побрз и полесен транспорт

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата