27 Септември, 2020
0.0652

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Објавено во: Мои пари 12 Август, 2020

ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци донираше пет медицински апарати: дефибрилатор, ЕКГ апарат, инфузомат, аспиратор и дигитален пулсоксиметар со монитор. Целта на донација е подобрување на здравствените услуги и зголемување на капацитетите на општата болница со функционална опрема за што поквалитетна нега на пациентите.

„Едно од начелата според кое функционира нашата компанијата е да бидеме активен учесник во подобрување на квалитетот на живототво заедницата од која сме дел, да дадеме свој придонес и да излеземе во пресрет на потребите на граѓаните. Затоа, во период кога здравствените институции се соочуваат со дополнителни проблеми и недостатоци заради здравствената криза, а истовремено подеднакво е важно пациентите да ја добијат потребната нега и за другите здравствени услуги, нашата помош ја насочивме кон здравствениот сектор и снабдување со медицинска апаратура на Општата болница во Кавадарци. Веруваме дека ова е значаен придонес кон функционирањето и зајакнувањето на локалните болнички капацитети“, изјави Герасим Кујунџиев, директор на Еуроникелиндустри.

Од Општата болница Кавадарци велат дека е направен избор на апарати што се најпотребни и неопходни во овозможување брза, навремена и ефективна медицинска нега.

„Голема благодарност до компанијата ЕуроникелИндустри која ја овозможи оваа донација, покажувајќи свесност и ангажиран однос кон потребите на здравствената установа, а со тоа и кон граѓаните од Кавадарци и околните населени места. Донацијата е наменета за новиот женски оддел за интерни болести, каде веднаш ќе биде ставена во функција и ќе овозможи стручно и квалитетно лекување на пациентите кои ќе бидат сместени на овој оддел”, рече директорот на ЈЗУ Општа Болница, Кавадарци, Д-р. Диме Коцев.

Можеби ќе ве интересира

Samsung Galaxy Note 20 – Магијата на пенкалцето и големата работна површина

Samsung Galaxy Note 20 – Магијата на пенкалцето и големата работна површина

7 врвни филмски наслови на репертоарот на А1 Drive-in киното

7 врвни филмски наслови на репертоарот на А1 Drive-in киното

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Силк Роуд Банка во понеделник започнува исплатата на пензиите за месец септември

Силк Роуд Банка во понеделник започнува исплатата на пензиите за месец септември

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Со изедначување на акцизата на екстра лесното гориво доби и животната средина и граѓаните

Со изедначување на акцизата на екстра лесното гориво доби и животната средина и граѓаните

Лаци со години играл исти бројки: Семејството Јанковски од Битола добија седумка на Лото 7

Лаци со години играл исти бројки: Семејството Јанковски од Битола добија седумка на Лото 7

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Две кампањи на Њу момент во финалето на фестивалот за маркетинг „БалКанс“

Две кампањи на Њу момент во финалето на фестивалот за маркетинг „БалКанс“