28 Јануари, 2020
0.0182

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Објавено во: Економија 07 Декември, 2019

Ако скениравте фискални сметки и уредно беше пополнета вашата апликација, односно без грешка ја имавте внесено трансакциската сметка тогаш очекувајте прилив на денари од УЈП.

Првите пари од исплатата легнаа вчера а оние кои не се израдуваа тоа може да го очекуваат наредната недела.

Скоро на 16 600 граѓани од УЈП им беше исплатен повратот за првото тримесечие, односно 15% поврат од пресметаниот ДДВ добиле граѓаните кои скенирале фискални сметки за месеците јули, август и септември.

22,670,713 фискални сметки се скенирани во првиот квартал додека повратот од 15 отсто е во висина од 186,215,194 денари.

Можеби ќе ве интересира

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку се заработува од бизнисот со технички преглед на возилата

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку се заработува од бизнисот со технички преглед на возилата

Бранко Азески: Костал е надеж за охриѓани

Бранко Азески: Костал е надеж за охриѓани

Од Стефанова „и се крена“ косата, како ќе помине Катица по сведочењето на Рустеми

Од Стефанова „и се крена“ косата, како ќе помине Катица по сведочењето на Рустеми

Која компанија прави најмногу пари од бизнисот со технички преглед

Која компанија прави најмногу пари од бизнисот со технички преглед

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Еве колку ќе плаќате за бензини и дизел неделава

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Еве колку ќе плаќате за бензини и дизел неделава

Капиталните проекти останаа жртви на политика и желби

Капиталните проекти останаа жртви на политика и желби

Има пари во бизнисот со технички преглед на возила, кој колку заработува?

Има пари во бизнисот со технички преглед на возила, кој колку заработува?

За К-15 пристигаат пријави, за новата минимална плата ниту еден работник не се пожалил од газдата

За К-15 пристигаат пријави, за новата минимална плата ниту еден работник не се пожалил од газдата