16 Јули, 2020
0.0266

Даваат солидна дневница, но нема кој да работи

Објавено во: Агробизнис, Балкан 05 Јули, 2019

Малинарите во Ариље во Србија не можат да најдат работници затоа што интерес нема и луѓето не сакаат да работат за дневница од 2.500 динари. 

Оние кои засадиле големи површини имаат сериозен проблем затоа што берачи нема. 

„Црвеното злато“ бара навреме да се бере. 

Освен дневница, газдите нудат сместување и храна. Но, се бара цена од 150 динари за килограм малина, инаку сопствениците на малини ќе ја запрат бербата.