06 Јуни, 2020
0.0471

Чудо ми помогна да го победам ракот и да станам мајка: Искрена приказна на Бојана Крстовиќ-Јовановиќ

Објавено во: Стил 28 Октомври, 2019

Пред нешто повеќе од 11 години, болеста ѝ ја одзема можноста да ужива во детството, а денес, откако излезе како победник по битката со ракот, Бојана Крстовиќ- Јовановиќ од Подгорица вели дека верува во чуда. Храбрата 23 годишна жена која е угостителски менаџер, пред два месеци стана мајка на Леона. Иако кај неа и кај сопругот Марко постоел голем страв, дали сонот да станат родители ќе им се оствари, длабоко во себе верувале дека нивната приказна заслужува среќен продолжеток. Бојана минатата година беше во Струга, како гостин на големата конференција на деца кои го победиле ракот, која ја организираше САНО, асоцијација за подобро здравје, едукација и социјална грижа од Скопје.

„Некогаш во луѓето засекогаш ќе останат некои години, датуми и времиња. За мене секогаш, длабоко остана тој 13 март во 2008 година. Зошто токму тој датум? Како и секое дете кое сонува за своето детство, сонував и јас. Но, многу кратко. За мене тоа поглавје многу рано заврши“ ,ја започна својата приказна за Женски магазин Бојана.

Можеби ќе ве интересира

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата