14 Јули, 2020
0.0366

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Објавено во: Стил 04 Јуни, 2020

Уште не е разденето, а веќе го пијам првото кафе. Кафето веќе многу одамна ми е неговото Величество кафе. Тоа е љубов за сите времиња. Особено сега, кога влегувам во години, кога секоја количина на страст кон сите емотивни, социјални, страствени пороци треба да се претвори, од „баш ми е гајле” во „биди умерен во сѐ”. Па ќе ти речат намали малку. Oд 5 кафиња сведи ги на три, па на две, па на едно кафе во денот. Ако треба да е едно, нема сомнеж дека тоа ќе биде првото кафе. Никогаш не би ја изневерила таа љубов. А исто така немам сомнеж дека другите две нема да ги пријавам никому, па ни себеси. Кришум ќе ги пијам. Кришум и од себе и од другите. И тие ќе влезат под ставката „нек иде живот”. И така за сѐ. За многу други кришум работи. Оти која мерка е мерка? Онаа кога ти е убаво, или онаа кога мораш да се откажеш од убавото, за подоцна да ти биде убаво!? Не знам ни дали ќе ми биде, ни како ќе ми биде, ниту знам што и кога е тоа подоцна. Утре ли е, догодина ли е, или на 80 години. 

Колумна на Тања трајковска на Женски Магазин

Можеби ќе ве интересира

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени