26 Август, 2019
0.0170

Австралија бара работници: Плати и до 10 000 евра а најбарани се овие занимања

Објавено во: Економија 26 Мај, 2019

Австралија повторно станува ветена земја за Балканците, посебно за оние кои во рака имаат инженерска или медицинска диплома, бидејќи , врз основа на список објавен на австралискиот сајт за визи, токму за овие дефицитарни занимања бараат работници за чиј ангажман се подготвени да платат дури и 10 000 евра.

Покрај земјите од средна Европа, кои се најчести дестинации во кои заминуваат Балканците, како и околните приморски земји кои се резервирани за сезонски работи, Австралија се врати на мапата и стана земја привлечна за многумина од регионот, бидејќи поради брзиот економски развој повторно бара работна сила.

Медицинарите најпотребни

Покрај медицинските сестри, шанса за работно место ќе имаат и радиолози, радиолошки техничари, физијатри, логопеди и физиотерапевти.

Имено, лекарите со специјализација од некоја гранка на медицина и се потребни на „земјата на кенгурите“ , и ова е шанса за сите офтамолози, клинички хематолози, уролози, ревматолози, специјалисти за тропски болести, хирурзи, кардиоваскуларни хирурзи, ортопеди и онколози.

Шанса за инженерите

Покрај големиот број медицински работници, во Австралија работа може да најдат и луѓе со дипломи од технички струки.

Инженери од сите профили и се потребни на Австралија, а посебно сообраќајни бидејќи сообраќајот е една од гранките на економијата која константно се развива поради развојот на технологијата .

Што треба да знаете

За да најдете работа во Австралија неопходно е вашата професија да биде на листата дефицитарни занимања, при што може да стапите во контакт со работодавци кои ќе ви помогнат процесот со виза да биде олеснет.

Просечната месечна плата е околу 4200 евра, а најплатени се лакарите и стоматолози со различни специјалности чии примања одат и до 10 000 евра месечно, додека околу 8000 евра заработуват иженерите.

Можеби ќе ве интересира

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

За колку ќе пораснат пензиите

За колку ќе пораснат пензиите

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка