01 Април, 2020
0.0352

Аутомакедонија ќе му продаде шест автобуси на АД ЕСМ за 1,4 милиони евра

Објавено во: Економија 19 Февруари, 2020

„Аутомакедонија АД“ е фирмата која е избрана во отворена постапка за набавка на шест еколошки автобуси на погон на метан од страна на АД ЕСМ.

Компанијата, која ги продава автобусите на Isuzu, ќе заработи 1,4 милиони евра за возилата кои ќе ги опслужуваат вработените на РЕК Битола, но второстепено ќе вршат бесплатен превоз на ученици, студенти, пензионери, спортски клубови и други целни групи од Битола, Новаци и Могила.

Претходно Аутомакедонија на Јавното претпријатие за урбано планирање во Прилеп му испорача четири автобуси за градски превоз на природен компримиран гас (CNG) од производителот.

АД ЕСМ ги купува автобусите од сопствени средства, а пртетходните беа стари 20 години.

А.К.

Можеби ќе ве интересира

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

Заев откако не му беа прифатени сите предлози: Драго ми е што се усвоија голем дел од мерките

Заев откако не му беа прифатени сите предлози: Драго ми е што се усвоија голем дел од мерките

Жозеп Борел: Северна Македонија се приклучува во санкциите против Турција

Жозеп Борел: Северна Македонија се приклучува во санкциите против Турција

Јавната администрација куртули, функционери на минималец, половина плата за тие што изгубиле работа

Јавната администрација куртули, функционери на минималец, половина плата за тие што изгубиле работа

ЕКСКЛУЗИВНО: За фирмите субвенции за секој вработен, за функционерите само минимална плата во април и мај

ЕКСКЛУЗИВНО: За фирмите субвенции за секој вработен, за функционерите само минимална плата во април и мај

Раст на цените го прекина тргувањето на Македонска берза

Раст на цените го прекина тргувањето на Македонска берза

ИНВЕСТИЦИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ И ИЗВОЗ - бизнисот кажа што ќе ни донесе НАТО

ИНВЕСТИЦИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ И ИЗВОЗ - бизнисот кажа што ќе ни донесе НАТО

Во живо: Прес конференција на премиерот Спасовски - нови економски мерки

Во живо: Прес конференција на премиерот Спасовски - нови економски мерки