14 Јули, 2020
0.0290

АНКЕТА: Македонците се плашат, а 25 отсто од Албанците сметаат дека короната не постои

Објавено во: Македонија, Корона Вирус 04 Јуни, 2020

25  oтсто од етничките Албанци сметаат дека коронавирусот не постои, а 48 отсто од Македонците дека е направен во лабораторија. 

Од Македонците 75 отсто се загрижени за моменталната состојба во светот и земјата, а кај етничките Албанците 56 отсто. Дека не се загрижени, пак, кај Македонците одговориле 24 отсто, а кај Албанците 44 отсто. 

Вкупно 42,7 проценти од граѓаните сметаат дека коронавирусот е излезен од лабораторија. 

36,7 проценти сметаат дека тоа е со намера, а 6 отсто дека е по грешка. 

Околу 23 проценти, пак, не знаат како се појавил, покажуваат податоците од најновото истражување на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и М-Проспект.

25 проценти oд Албанците одговориле дека вирусот е направен во лабораторија со намера.

Од Македонците 5,7 проценти сметаат дека вирусот не постои.

Можеби ќе ве интересира

ДЕЦАТА НАЈМАЛКУ СЕ ЗАРАЗУВААТ СО КОВИД-19 - најнови податоци на Институтот за јавно здравје

ДЕЦАТА НАЈМАЛКУ СЕ ЗАРАЗУВААТ СО КОВИД-19 - најнови податоци на Институтот за јавно здравје

Млад мотоциклист почина по судир со ауди

Млад мотоциклист почина по судир со ауди

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ГАЛИЧКА СВАДБА ДО КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ: Манифестацијата не е семеен настан

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ГАЛИЧКА СВАДБА ДО КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ: Манифестацијата не е семеен настан

ЗАМОР, ТЕШКО ДИШЕЊЕ, ДУРИ И ПСИХОЛОШКИ ПРОБЛЕМИ - еве што ги мачи луѓето после короната

ЗАМОР, ТЕШКО ДИШЕЊЕ, ДУРИ И ПСИХОЛОШКИ ПРОБЛЕМИ - еве што ги мачи луѓето после короната

ОЈО: Дополнителни дежурства за обвинителите

ОЈО: Дополнителни дежурства за обвинителите

Се поставува монтажно-амбулантскиoт оддел на Клиниката за пулмологија

Се поставува монтажно-амбулантскиoт оддел на Клиниката за пулмологија

Втор ден избори во Македонија: Вчера првите 723 го дадоа својот глас

Втор ден избори во Македонија: Вчера првите 723 го дадоа својот глас

Претседателот на СДСМ-Торонто вели дека полиција му упаднала во неговиот дом за да го апси

Претседателот на СДСМ-Торонто вели дека полиција му упаднала во неговиот дом за да го апси

МОНТАЖНИ БОЛНИЦИ, ОТВОРАЊЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА ТЕСТИРАЊЕ: Регионалните Ковид центри за растоварување на здравствениот систем

МОНТАЖНИ БОЛНИЦИ, ОТВОРАЊЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА ТЕСТИРАЊЕ: Регионалните Ковид центри за растоварување на здравствениот систем