20 Октомври, 2019
0.0208

АМЦ продавниците повторно ќе се отворат: Предложен план за реорганизација

Објавено во: Економија 19 Јуни, 2019

Продавниците на АМЦ наскоро повторно ќе бидат отворени и компанијата ќе почне со работа. Фактор дознава дека е предложен план за реорганизација на фирмата кој бил прифатлив и за доверителите.

Од менаџментот уверуваат дека со стартот на работата за брзо време, односно по завршување на процедурите, ќе бидат услужени и сите клиенти кои имаат потреба од сервис за гаранциите на производите кои ги купиле.

Процедурите се во тек и менаџерите се надеваат дека се ќе се заврши во најскоро можно време.

Моментно сите продавници на АМЦ во државата се затворени. Дел од граѓаните кои купиле производи таму прашуваа што со гарaнциите и сервисирањето, но сега се тврди дека ова нема да е крај за компаниајта туку по планот за реорганизација, фирмата повторно ќе работи. 


Можеби ќе ве интересира

120 милиони долари од Светска банка за инфраструктура, енергетска ефикасност и модернизација на пензискиот и земјоделскиот сектор

120 милиони долари од Светска банка за инфраструктура, енергетска ефикасност и модернизација на пензискиот и земјоделскиот сектор

Нина Ангеловска: Ребалансот на буџетот не беше поради недостиг на приходи

Нина Ангеловска: Ребалансот на буџетот не беше поради недостиг на приходи

КХВ потврди: Берзата не ги објави податоците навреме

КХВ потврди: Берзата не ги објави податоците навреме

Ќе има нов тендер за Скопје - Блаце: Прескапа понуда за 2 километри автопат

Ќе има нов тендер за Скопје - Блаце: Прескапа понуда за 2 километри автопат

НОВА ТРГОВСКА ОФАНЗИВА НА ТРАМП: Воведени царини на производи, ЕУ ќе возврати

НОВА ТРГОВСКА ОФАНЗИВА НА ТРАМП: Воведени царини на производи, ЕУ ќе возврати

Анѓушев: Прашањето за „бројчаникот“ не треба да биде на моја адреса

Анѓушев: Прашањето за „бројчаникот“ не треба да биде на моја адреса

„Фактор“ изнесува факти, Штериев промовира инсинуации

„Фактор“ изнесува факти, Штериев промовира инсинуации

ЗНМ реагира до Берзата: Недозволиво е да се етикетира медиум

ЗНМ реагира до Берзата: Недозволиво е да се етикетира медиум

AМПЕВА ЗА МИНИМАЛЕЦОТ: Тоа ќе биде чист популизам ако дел од платата се враќа кај работодавецот

AМПЕВА ЗА МИНИМАЛЕЦОТ: Тоа ќе биде чист популизам ако дел од платата се враќа кај работодавецот