21 Април, 2018
0.1395

1 совет кој што нема да ви се допадне, но ќе ја спаси вашата кариера

Објавено во: Финансии 12 Јануари, 2018

Сме се изнаслушале секакви совети за успех. Многумина од нив звучат банални и премногу „зачинети“. Вистината е дека насоките што имаат ефект не се секогаш пријатни и лесни. Но, тие само ќе ве одведат на вистинскиот пат.

Според Inc.com, на пример, највредниот совет е „Обучете го трпението, ќе ви треба да ја пронајдете вистинската страст“.

На современиот човек тоа навистина нема да му се допадне. Ние сме навикнати да добиваме сè во моментот, да се залажуваме со нереални очекувања, да се потпреме на инстант задоволство. Сметаме дека наоѓањето на добра работа ќе биде прв пат без неуспеси и турбуленции. И грешиме.

Но, како можеме да се научиме на трпеливост? Не е лесно, но мора да бидеме решени и да се фокусираме на крајната цел. Да ги земете спортистите на Олимписките игри како пример - тие работат со години наназад за еден момент , прават жртви и го прават најдобро во вистинско време.

Уживајте во вашите мали достигнувања, тие не се незначителни, тие се неопходни чекори за голем успех. И не заборавајте - и работите доаѓаат до оние кои се трпеливи.

Можеби ќе ве интересира

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината