25 Февруари, 2021
0.0219

Генерали Инвестментс се придружува на Инвеститорскиот ден

Објавено во: Финансии 15 Септември, 2020

Генерали Инвестментс АД Скопје, се придружува на Инвеститорскиот ден инициран од страна на Македонската Берза АД Скопје на кој се приклучија Централниот регистар, Комисија за хартии од вредност , ЦДХВ и осумте членки на Берзата. Од компанијата информираат дека им овозможуваат на клиентите да вложуваат во отворените инвестициски фондови кои ги управува Друштвото без влезни провизии.

Компанијата ги поканува сите заинтересирани нови и постојани вложувачи да се информираат за производите и да ја искористат оваа можност. Ова е доволен предизвик и предуслов за оние кои биле во двоумење да започнат со инвестирање.

Генерали Инвестментс е основана во 2008 година под името КД Фондови. Нејзиниот основен бизнис е управување со средства, односно остварување финансиски приноси во зависност од структурата на управуваните портфолија. Управува со 4 инвестициски фондови со 34 милиони евра со приближно 2.000 клиенти. Во февруари 2019 година, Друштвото КД Фондови се приклучи кон Групацијата Generali. Generali е една од најголемите глобални осигурителни компании и давател на услуги за управување со средства. На глобално ниво управува со 630 милијарди евра глобално и 23 милијарди евра во земјите на Централна и Југоисточна Европа поради што е една од најголемите компании за управување со средства во овој регион.


Можеби ќе ве интересира

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ОСТРО ЗА ТРИФУН КОСТОВСКИ: Ни должи седум милиони евра и не плаќа неколку месеци

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ОСТРО ЗА ТРИФУН КОСТОВСКИ: Ни должи седум милиони евра и не плаќа неколку месеци

Генерали инвестментс: Инвеститорите со долгорочни цели на заштеда треба да истраат и да продолжат со периодични плаќања

Генерали инвестментс: Инвеститорите со долгорочни цели на заштеда треба да истраат и да продолжат со периодични плаќања

ЌЕ ИМА ПЕНЗИИ: Од утре почнува етапната исплата

ЌЕ ИМА ПЕНЗИИ: Од утре почнува етапната исплата

МБА ПОВИКУВА: Сите фирми кои се клиенти на банките и штедилниците да се пријават во Регистарот на вистински сопственици

МБА ПОВИКУВА: Сите фирми кои се клиенти на банките и штедилниците да се пријават во Регистарот на вистински сопственици

Генерали инвестментс: Трендот на раст на пазарите може да продолжи како резултат на стимулативниот пакет

Генерали инвестментс: Трендот на раст на пазарите може да продолжи како резултат на стимулативниот пакет

НАРОДНА БАНКА ЗА БИТКОИНОТ: Тие што вложуваат никогаш нема да бидат обештетени ако пропадне платформата

НАРОДНА БАНКА ЗА БИТКОИНОТ: Тие што вложуваат никогаш нема да бидат обештетени ако пропадне платформата